Tijdens de investeerdersdag heeft Ferrari z'n plannen voor de periode 2018-2022 gepresenteerd. Er komen vijftien nieuwe modellen, waaronder de eerste SUV van het merk genaamd Purosangue.

In de komende 4 jaar introduceert Ferrari liefst vijftien nieuwe modellen. Het begint met de vernieuwing van modellen die we al kennen maar eindigt met een aantal geheel nieuwe auto's. Daaronder zit de Ferrari Purosangue ('Volbloed'), de eerste SUV van het merk. Dat heeft het bedrijf deze week bekendgemaakt op de dag voor investeerders, de Ferrari Capital Markets Day. 

Als een van de laatste topmerken gaat Ferrari dus ook aan de SUV. Deze praktische en ruime Ferrari wordt wel voorzien van 'de beste prestaties' en het rijplezier die kenmerkend zijn voor het Italiaanse merk, zo beloofde de presentatie. "Ferrari offert de rijdynamiek die Ferrari-modellen definiëren niet op", aldus CEO Louis Carey Camilleri.

Minimaal twee nieuwe sportwagens komen op een nieuw platform te staan. Bij deze 'front mid-engine' architectuur ligt de motor direct achter de vooras. Door ook een elektromotor bij de achterwielen te plaatsen biedt deze bodemplaat de mogelijkheid tot vierwielaandrijving en hybride rijden. Op de afbeeldingen is een automaat met dubbele koppeling ingetekend. 

Ferrari 'front-mid-engine' platform

Verder merkt Camilleri op dat het chassis verschillende maten wielbasis en bodemspeling mogelijk maakt. Het zou ons dus niets verbazen als er nog meer modellen op dit platform zullen verschijnen. In feite is het bruikbaar voor twee- en vierzitsauto's. Een veelbelovend concept, zeker omdat een van de aangekondigde 'reguliere' modellen 'supercar performance' krijgt, zo vertelde marketingbaas Enrico Galleria. De andere nieuwkomer is een Gran Turismo.

Op technologisch vlak heeft het Italiaanse merk ook het een en ander in petto. Naast de nieuwe transmissie met dubbele koppeling verschijnen een V6-motor en een nieuw ophangingssyteem.