De Skoda Vision RS is niet alleen een mooi schilletje, ook technisch is er interessant nieuws over het studiemodel te melden. De Vision RS heeft een plug-in hybride aandrijflijn met 245 pk vermogen.

De Vision RS die Skoda volgende week op de autosalon van Parijs presenteert is in meerder opzichten interessant. Eerder gaf het merk al schetsen van het studiemodel, dat de voorbode is van de volgende generatie Rapid. Nu komt het merk met de eerste technische informatie, waaruit blijkt dat de Vision RS ook een technische showcase is. De toegepaste hybridetechniek kunnen we binnenkort al in productiemodellen verwachten.

De hybride aandrijflijn bestaat uit een 150 pk sterke 1.5 TSI benzinemotor en een elektromotor met 72 kW, samen goed voor een systeemvermogen van 245 pk. Met het 13 kWh grote accupakket kan de auto 70 kilometer op alleen elektriciteit rijden. De CO2-uitstoot is in theorie slechts 33 g/km. Meer cijfers: de Vision RS accelereert in 7,1 seconden van 0 naar 100 km/u.

Blauwe gloed

De kleur van de Vision RS is bijzonder. De witte lak geeft een blauwe gloed af en er zitten warmtewerende componenten in. De stoelen zijn bekleed met gerecycled plastic en in de vloermatten zijn bladeren van een ananasplant verwerkt.

Meer interessante feitjes krijgen we ongetwijfeld volgende week op de autosalon van Parijs te horen. Daar onthult Skoda de auto officieel.