Seat presenteert zijn vierde aardgasmodel, de Arona CNG. Het is ook meteen de milieuvriendelijkste SUV die je kunt kopen bij Seat.

Seat heeft al drie aardgasmodellen maar nooit eerder monteerde het merk een CNG-installatie in een SUV. De Arona 1.0 TGI stoot tot wel 75 procent minder CO2 uit dan de benzineversie. Om dat te bereiken moet je groengas tanken, dat bij ongeveer de helft van de Nederlandse aardgasstations wordt aangeboden. Bij fossiel aardgas is de CO2-vermindering ten opzichte van rijden op benzine 25 procent. Bovendien stoot de Arona CNG 75 procent minder NOx-deeltjes uit.

De Arona heeft drie CNG-tanks die onder de achterbank en de bagageruimte liggen. In totaal kan er 14,3 kilogram aardgas worden getankt, goed voor een theoretische actieradius van 350 kilometer. Op benzine rijdt de Arona desgewenst nog eens 160 kilometer. Bij koud weer start de SUV altijd op benzine, maar binnen maximaal 1 minuut schakelt de auto over op aardgas. De tanks slokken een deel van de bagageruimte op, van de oorspronkelijke 400 liter blijft nog 282 liter over.

De 1.0 benzinemotor is op diverse punten aangepast en geoptimaliseerd voor het rijden op aardgas. Het vermogen is 90 pk en schakelen gaat met een handbak met zes versnellingen.

Seat start begin 2019 met de leveringen in Nederland, de prijzen worden in aanloop naar de marktintroductie bekend gemaakt.