Maak kennis met de nieuwe Ford Kuga! De SUV heeft een compleet nieuw design, een nieuwe bodemplaat en er is hybridetechniek, heel veel hybridetechniek.

Ford heeft de nieuwe Kuga onthuld. Groot nieuws, want het is een zeer belangrijke auto voor het merk. Ford heeft dan ook zo’n beetje alles vernieuwd aan de SUV. De bodemplaat van de Focus dient als basis en ook alle moderne technologie leent de Kuga van zijn hatchbackbroertje. Slimme verlichting, de nieuwste infotainmentsnufjes, moderne rijhulpsystemen en handige gadgets zoals een head-up-display: het is allemaal beschikbaar.

De nieuwe Kuga heeft rondere vormen dan zijn voorganger en lijkt daardoor kleiner op de foto's, maar is dat niet. In de lengte meet het nieuwe model bijna 9 centimeter meer en in de breedte is er 4,4 centimeter bijgekomen. Ford belooft dat er voor alle passagiers meer hoofd-, been- en schouderruimte beschikbaar is. Ook de kofferbak profiteert mee, met 67 liter extra inhoud.

Hybride, hybride en hybride

Ford Kuga

Ford gaat alle vormen van hybride aanbieden in de nieuwe Kuga. Er zijn twee volwaardige hybride-uitvoeringen, een met en een zonder stekker. Deze hybrides hebben de 2.5 benzinemotor als basis. De plug-in-uitvoering is goed voor systeemvermogen van 225 pk en heeft een accupakket van 14,4 kWh, waarmee een elektrische actieradius van 50 kilometer mogelijk is. Ford geeft een brandstofverbruik van 1,2 l/100 km (1 op 83,3) op. Over de uitvoering zonder stekker is nog niet zoveel bekend, want die komt pas volgend jaar. Het verbruik van deze uitvoering bedraagt 5,6 l/100 km (1 op 17,8).

De derde hybride-uitvoering is een mild-hybrid, die werkt met een starter/generator op een 48 Volt-stroomcircuit. De kleine elektromotor ondersteunt de 150 pk sterke 2.0 EcoBlue dieselmotor bij het accelereren en wegrijden, waardoor het brandstofverbruik wordt verminderd. Ford levert de 2.0 diesel ook met 190 pk, zonder elektro-ondersteuning. De derde dieselversie die Ford aanbiedt is de 1.5 EcoBlue met 120 pk.

Ford komt naast de genoemde hybrideversies met twee gewone benzine-uitvoeringen van 120 en 150 pk sterk, beide met 1.5 EcoBoost-motor. Alle motoren kunnen gekoppeld worden aan een achttraps automaat en diverse uitvoeringen zijn straks te verkrijgen met vierwielaandrijving.

De nieuwe Kuga komt in de uitvoeringen Titanium, ST-Line en Vignale op de markt, later dit jaar. De prijzen zijn nog niet bekend.