Een op de twee Tiguans in Nederland wordt verkocht met R-Line sportpakket. Daarom komt Volkswagen met een nieuwe variant op dat thema: de R-Line Black Style.

Volkswagen presenteert een nieuwe aankledingsoptie voor de Tiguan. Naast de reguliere R-Line-uitvoering biedt het merk vanaf nu de R-Line Black Style aan. De sportieve extra’s van de R-Line worden dan aangevuld met hoogglans zwarte accenten.

De 19 inch lichtmetalen wielen, dakspoiler, dakrails, spiegelkappen, sierlijsten op de bumpers en aan de zijkant en raamlijsten zijn in de kleur zwart uitgevoerd. Uiteraard is de R-Line bodykit aanwezig, met specifieke grille, dikkere bumpers en side skirts.

Optioneel kun je ook het interieur aankleden met sportieve accenten, zoals verbeterde stoelen, een R-Line-stuur, zwarte hemelbekleding, specifieke vloermatten, instaplijsten met opschrift en aluminium pedalen.

Volkswagen vraagt 2.505 euro voor het R-Line Black Style-pakket en 3.303 euro met de interieuropties erbij. Op de uitvoering Highline Business R-uitvoering, die al voorzien is alle R-Line-opties, bedraagt de meerprijs voor het Black Style pakket 601 euro.