Volkswagen stelt de vernieuwde Transporter voor, versie 6.1. Nieuwe rijhulpsystemen, een betere standaarduitrusting en nieuwe opties zijn de belangrijkste verbeteringen.

De Volkswagen Transporter 6.1 herken je aan de vernieuwde neus met meer vloeiende lijnen. Het merk liet ons eerder dit jaar al kennismaken met de nieuwe look, op de personenwagenversie Multivan. Voor de bestelwagen zijn er diverse specifieke verbeteringen, zoals een luik in het tussenschot waardoor lange voorwerpen onder bijrijdersbank geschoven kunnen worden. De laadlengte groeit daardoor met 35 centimeter.

Een andere nieuwe functie is dat de cabine en de laadruimte apart te vergrendelen zijn. Ook de 230 Volt-aansluiting in de cabine een nieuwe voorziening. Optioneel levert Volkswagen de Transporter met de nieuwste versie van Volkswagens infomediasysteem, zodat alle multimediasnufjes uit de personenwagens nu ook beschikbaar zijn in een bestelwagen. De standaarduitrusting van de Transporter is uitgebreid met elektrisch bedienbare ramen, centrale portiervergrendeling, elektrisch bedienbare en verwarmbare buitenspiegels, led-interieurverlichting en een radio met Bluetooth-functies.

Nieuwe rijhulpsystemen

Net als bij de Multivan is de hydraulische stuurbekrachtiging vervangen door een elektrisch systeem, wat de introductie van actieve rijhulpjes mogelijk maakt. Zo kan de bestelwagen voorzien worden van een rijbaanassistent en een inparkeersysteem. Ook detectie van kruisend verkeer aan de achterkant en camera’s die de zijkanten in de gaten houden zijn nieuwe opties.

Volkswagen gaat de Transporter leveren in verschillende carrosserieversies. Onder de motorkap ligt altijd een 2.0 dieselmotor, die in verschillende varianten met vermogens van 90 tot 199 pk is te verkrijgen. Meer informatie over de vernieuwde Transporter volgt binnenkort, in aanloop naar de marktintroductie later dit jaar.