Teaser Bentley Flying Spur

Bentley presenteert binnenkort de nieuwe Flying Spur. Het merk laat alvast een heel klein stukje van zijn nieuwe vlaggenschip zien in een kort filmpje.

Bentley staat aan de vooravond van een belangrijke gebeurtenis: de presentatie van de nieuwe generatie Flying Spur. Het meest luxe model van het merk definieert waar het merk voor wil staan en is de belangrijkste pijler van het merkimago van de Britse fabrikant.

De nieuwe generatie wordt binnenkort onthuld, maar het is nog niet helemaal duidelijk wanneer precies. De auto maakt gebruik van de techniek van de Continental GT, het design zal behoorlijk anders zijn. Minder frivool, maar wel met meer vloeiende lijnen dan het uitgaande model. Onder de motorkap ligt de bekende 6.0 W12-motor, maar er zullen ook minder potente versies leverbaar worden. In de wandelgangen wordt ook de komst van een hybride-uitvoering genoemd.

Veel techniek uit de Continental GT wordt leverbaar in de nieuwe Flying Spur, zoals het adaptieve onderstel Bentley Dynamic Ride, dat werkt op een seperaat 48 Volt stroomcircuit. Ook op het gebied van infotainment moet de limousine voorop lopen, met grote beeldschermen en de nieuwste connectiviteitsfuncties die zowel voor- als achterin beschikbaar zijn.