Peugeot e-208

Peugeot biedt vanaf nu de mogelijkheid om de e-208 te reserveren. De elektrische uitvoering van de nieuwe 208 wordt in het tweede kwartaal van volgend jaar in Nederland verwacht.

Het duurt nog een jaar voordat de eerste exemplaren naar Nederland komen, maar toch kun je alvast een reservering plaatsen voor de Peugeot e-208. Dat is voor nu vrijblijvend en zonder aanbetaling, vanaf juni worden de reserveringen omgezet in definitieve bestellingen. Dan hopen we ook de prijzen te kunnen melden, want die zijn op dit moment nog niet bekend.

Peugeot biedt twee uitvoeringen aan: Allure en GT. Die eerste is uitgerust met onder meer 16 inch lichtmetalen wielen, een navigatiesysteem en een digitaal instrumentenpaneel. De 208 GT heeft een meer sportieve uitstraling met 17 inch lichtmetalen wielen en stoelen die met alcantara zijn bekleed. Ook is deze uitvoering voorzien van diverse slimme rijhulpsystemen.

De e-208 heeft een 100 kW (136 pk) sterke elektromotor en een 50 kWh accupakket. Daarmee haalt de auto een rijbereik van 340 kilometer. Die waarde is gemeten volgens de nieuwe, meer realistische WLTP-methode.