Tesla Model 3

Tesla heeft de Nederlandse prijs bekend gemaakt van de Model 3 Standard Range Plus. De vanafprijs zakt daarmee onder de magische grens van 50.000 euro.

47.800 euro is het bedrag dat Tesla vraagt voor de Model 3 Standard Range Plus. De toevoeging ‘Plus’ suggereert dat er later nóg een uitvoering aan de onderkant van het assortiment wordt toegevoegd. De nieuwe versie van de Model 3 is interessant voor zakelijke rijders, omdat over de gehele aanschafprijs slechts 4 procent bijtelling betaald hoeft te worden. Dat geldt niet voor de duurdere Model 3-uitvoeringen, die vanaf 58.300 euro te verkrijgen zijn. Elke euro boven de 50.000 euro wordt sinds 1 januari met 22 procent bijtelling belast.

De Model 3 Standard Range heeft één elektromotor', bij de achteras. In tegenstelling tot de duurdere versies, die met twee motoren zijn uitgerust, heeft de Standard Range-uitvoering geen vierwielaandrijving. De nieuwe versie bereikt 415 kilometer op een acculading, accelereert indien gewenst in 5,6 seconden van 0 naar 100 km/u en haalt een topsnelheid van 225 km/u.

De standaarduitrusting omvat onder andere elektrisch verstelbare en verwarmde stoelen, een 15 inch aanraakscherm voor de bediening van zo’n beetje alle functies, een glazen dak en een navigatiesysteem. Tesla levert de Model 3 in vijf verschillende kleuren: zwart, zilvergrijs, blauw, wit en rood.

De leveringen van de Model 3 Standard Range Plus beginnen waarschijnlijk eind dit jaar.