Aston Martin presenteert de productieversie van zijn eerste elektrische auto, de Rapide E. 3,5 jaar na de onthulling van het prototype is de auto klaar om de weg op te gaan.

Aston Martin heeft de Rapide geëlektrificeerd. De eerste elektrische auto van het merk wordt niet meteen groots uitgerold, de Rapide E komt in een oplage van 155 stuks op de markt. De V12-motor in de Rapide heeft plaats gemaakt voor accu’s, die verder op de plek van de versnellingsbak en benzinetank zijn ondergebracht. Met het 800 Volt laadsysteem kan het 65 kWh accupakket in slechts drie uur tijd worden opgeladen. Het rijbereik van de elektrische Aston Martin is 320 kilometer.

Bij de achteras zijn twee elektromotoren aangebracht, die samen 450 kW (612 pk) vermogen en 950 Nm koppel produceren. De Rapide E haalt daarmee een topsnelheid van 250 km/u, het 0 tot 100 km/u-sprintje is in 4,2 seconden achter de rug.

Het ontwerp van de Rapide is voor de elektrische versie voorzien van aerodynamische verbeteringen, zoals extra spoilers. De gladdere bodem zorgt eveneens voor een betere stroomlijn. Het interieur is grotendeels intact gebleven, maar de klassieke tellers zijn vervangen door een 10 inch beeldscherm.

De Aston Martin Rapide E is vanaf nu te bestellen, de prijs is ‘op aanvraag’.