Teaser Lotus Type 130

Lotus kondigt zijn eerste, volledig nieuwe model sinds 2008 aan. Deze elektrische supercar laat zien waartoe Lotus in staat is en wat we de komende jaren mogen verwachten van het merk.

Lotus presenteert later dit jaar een spectaculaire nieuwe auto. Een Lotus zoals je nooit eerder zag. Het nieuwe model is volledig elektrisch aangedreven en dat is voor het eerst. De vorm waarin de elektrische Lotus op de markt komt is misschien nog wel noemenswaardiger. Nooit eerder bouwde Lotus een zogenaamde hypercar, een exclusieve supercar. 

Het merk noemt het model vooralsnog Type 130, maar dat zal niet de uiteindelijke naam zijn. De teaser die Lotus vrijgeeft heeft weinig om het lijf, op de foto zien we alleen wat vage vormen.

De nieuwe supercar moet een showcase zijn die laat zien waartoe het merk Lotus in staat is. En daarmee is het ook voorbode van andere nieuwe modellen die Lotus de komende jaren gaat uitbrengen. Want één ding is zeker: het zal niet weer elf jaar duren voordat er een nieuw model verschijnt.