De vernieuwde Mercedes-Benz GLC komt uiteraard ook weer in AMG-uitmonstering. De nieuwe Mercedes-AMG GLC 63 4Matic+, zoals het model officieel heet, zet meteen de toon met een nieuw record.

7:49,369. Dat is de tijd die de vernieuwde Mercedes-AMG GLC 63 nodig heeft voor een rondje Nürburgring. Het Duitse circuit wordt door veel fabrikanten nog altijd gebruikt als referentie voor de sportieve capaciteiten van een auto. De vernieuwde AMG-versie van de GLC mag zich met zijn rondetijd de snelste SUV op de Nürburgring noemen.

De verbeterde prestaties zijn te danken aan het nieuwe, elektronisch aangestuurde sperdifferentieel en de verbeterde aandrijfelektronica. Het nieuwe AMG Dynamics regelt afhankelijk van de gekozen rijstand de koppelverdeling, de werking van het differentieel en de aansturing van het ESP-systeem. De 4.0 V8-motor, die met de hand wordt gebouwd, is ongewijzigd en levert 476 pk in de standaardconfiguratie en 510 pk in de S-uitvoering van de GLC.

Specifieke uiterlijke vernieuwingen voor de AMG-uitvoering zijn de trapeziumvormige uitlaatpijpen, nieuwe 21 inch lichtmetalen wielen en de nieuwe kleur grafietgrijs metallic. Het interieur is optioneel op te waarderen met nieuwe aankledingsopties en het AMG-stuur uit de AMG GT.

De vernieuwde Mercedes-AMG GLC 63 komt ook als Coupé en is vanaf later dit jaar te verkrijgen. De prijzen zijn nog niet bekend.