Toyota breidt zijn aanbod van bestelwagens uit met de compacte Proace City. Het nieuwe model komt in twee lengtevarianten en wordt ook leverbaar als praktische personenauto.

De Toyota Proace krijgt een broertje. De Proace City is een compacte bestelwagen op basis van de Peugeot Partner en Citroën Berlingo. Toyota heeft het model een eigen gezicht gegeven, door een RAV4-achtige neus op het model te plakken.

De Proace komt in twee lengtevarianten: 4,40 meter en 4,90 meter. De inhoud van de laadruimte bedraagt respectievelijk 3,3 m3 en 3,9 m3. In beide versies passen twee europallets en het laadvermogen is 1.000 kilogram.

Naast de bedrijfswagen komt Toyota ook met een personenwagenversie en ook die is in twee lengteversies te verkrijgen. De grootste heeft een bagageruimte van 912 liter met de achterbank omhoog en 2.693 liter als alleen de voorste twee stoelen in gebruik zijn.

Toyota gaat de Proace City leveren met verschillende vermogensversies van de 1.2 turbobenzinemotor en de 1.5 dieselkrachtbron. De vermogensrange loopt van 75 tot 130 pk. Toyota start in het najaar met de verkoop van de nieuwe bestelwagen, de prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.