Subaru heeft op de autoshow van New York de nieuwe Outback onthuld. Met een nieuw platform, een turbomotor en een enorm beeldscherm is het praktische model weer helemaal bij de tijd.

Het recept is bekend, maar de uitvoering is helemaal nieuw. Subaru heeft op de autoshow van New York de zesde generatie Outback gepresenteerd. De auto staat op het Subaru Global Platform, dezelfde basis als door de Impreza wordt gebruikt. Daardoor is het nieuwe model stijver, stiller en verfijnder.

Binnenin trekt het enorme beeldscherm, met een diagonaal van 11,6 inch, de meeste aandacht. Het multimediasysteem is optioneel uit te breiden met wifi-functies, een Harman Kardon audiosysteem en TomTom-navigatiesoftware. De afwerking is hoogwaardiger dan ooit in een Subaru, met optioneel nappaleer, hoogglans zwarte dashboardafwerking en aluminium details. Ruim is de nieuwe Outback ook, met de achterbank omlaag ontstaat er een bijna 2 meter diepe laadvloer met 2.143 liter bagageruimte.

De Outback wordt voor het eerst leverbaar met een turbomotor, maar het is nog niet zeker of die ook in Europa leverbaar wordt. De 2.4 boxermotor heeft 263 pk vermogen en is gekoppeld aan een CVT-automaat met acht voorgeprogrammeerde stappen. In de V.S. blijft Subaru daarnaast de ‘oude’ 2.5-motor zonder turbo aanbieden.

Wanneer de nieuwe Outback naar Nederland komt is nog niet bekend, het merk heeft vooralsnog alleen de Amerikaanse versie laten zien. Voor 2020 verwachten we het nieuwe model niet in Europa.