De introductiedatum van de Mercedes-Benz EQC nadert. De eerste oplage van de elektrische auto komt als Edition 1886 op de markt.

Mercedes-Benz begint in de zomer met de levering van de elektrisch aangedreven SUV EQC. De eerste auto’s zijn uitgevoerd als Edition 1886, waarmee het merk wil laten zien dat het model een belangrijke plaats inneemt in de geschiedenis van Mercedes-Benz.

Aan de buitenkant is de speciale editie te herkennen aan de 1886-opschriften op de zijschermen, de hoogglans zwarte lijsten aan de voorkant en de 20 inch zwarte wielen met witte elementen. Alle exemplaren van de Edition 1886 zijn uitgevoerd in de kleur Hightech Silver Metallic.

Het interieur is aangekleed met blauw/zwart kunstleer op de stoelen, 1886-opschrift op de rugleuningen en een badge op de middentunnel. Zilverkleurige sierpanelen en speciale vloermatten maken de aankleding binnenin compleet. De uitrusting van de introductie-uitvoering is zeer compleet, met onder andere een uitgebreid pakket rijhulpsystemen, een Burmester-audiosysteem, 360 graden-camera’s, een geavanceerd navigatiesysteem en een relaxprogramma voor de passagiers.

De EQC Edition 1886 wordt verder geleverd met verlengde garantie (6 jaar), haal- en brengservice en onderhoudsservice (ook 6 jaar). De prijzen van de EQC zijn nog niet bekend.