Aston Martin maakt van de DBS Superleggera een cabriolet. De Volante-uitvoering is meteen de snelste ooit van het merk.

Aston Martin presenteert de DBS Superleggera Volante. De door coachbuilder Touring Superleggera getekende coupé is verbouwd tot fraaie cabriolet. Het ontwerp is op verschillende punten aangepast, niet alleen uit esthetische overwegingen maar ook om de aerodynamica te optimaliseren na het verwijderen van het dak. De DBS Volante genereert maximaal 177 kilo neerwaartse druk, slechts 3 kilo minder dan de coupéversie.

Het dak opent in 14 seconden en is in opgevouwen toestand slechts 26 centimeter dik. Sluiten kan in 16 seconden. Het merk biedt acht verschillende kleuren aan en voor de binnenkant zijn er zes verschillende afwerkingen beschikbaar.

Technisch is de Volante-uitvoering gelijk aan de coupé. De 5.2 V12-motor van Aston Martin zorgt voor de aandrijving en is gekoppeld aan een achttraps automaat. De motor produceert 715 pk vermogen en 900 Nm koppel, goed voor een 0-100 km/u sprintje in 3,6 seconden. Met een topsnelheid van 339 kilometer per uur is de DBS Superleggera Volante de snelste cabriolet die het merk ooit maakte.

De Volante-uitvoering komt in het derde kwartaal van dit jaar naar Nederland. De prijs is nog niet bekend.