DS 3 Crossback E-Tense

DS Automobiles opent per direct de orderboeken van zijn eerste volledig elektrisch aangedreven model, de DS 3 Crossback E-Tense. De prijzen blijven onder de 50.000 euro, waardoor alle versies in aanmerking komen voor 4 procent bijtelling over de gehele cataloguswaarde.

De DS 3 Crossback E-Tense is vanaf nu te bestellen en verschijnt vanaf eind dit jaar op de Nederlandse wegen. De elektrisch aangedreven SUV komt in vier verschillende uitvoeringen op de markt en wordt altijd geleverd met 6 jaar gratis onderhoud. De vanafprijs bedraagt 43.190 euro, voor de So Chic-uitvoering.

Elke DS 3 Crossback E-Tense is uitgerust met airconditioning met automatische klimaatregeling, cruise control, een rijbaanassistent, een licht-, regen- en parkeersensoren, een multimediasysteem met aanraakscherm, een digitaal instrumentenpaneel en 17 inch lichtmetalen wielen. Met de Performance Line wordt de uitrusting uitgebreid met sportief uitziende elementen en met de upgrade Performance Line+ krijg je daarnaast keyless entry, een navigatiesysteem, led-koplampen en 18 inch lichtmetalen wielen. De meest luxe Grand Chic-uitvoering is voorzien van een achteruitrijcamera, een draadloze telefoonlader, leren bekleding en het grootste multimediascherm van 10,3 inch.

DS biedt één batterijversie aan, van 50 kWh. De accu's kunnen met een snellader in 30 minuten voor 80 procent worden opgeladen, via een 100 kW laadstation. Opladen kan ook met een normale laadpaal (5 uur) of een stopcontact (16 uur). Het rijbereik is 320 kilometer, gemeten volgens de nieuwste en ‘realistische’ WLTP-methode. De elektromotor in de E-Tense is 100 kW (136 pk) sterk en laat de SUV desgewenst in 8,7 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren.

Prijzen DS 3 Crossback E-Tense (4% bijtelling)
E-Tense So Chic € 43.190
  Performance Line € 43.190
  Performance Line+ € 45.990
  Grand Chic € 47.690