Stiekem had Land Rover vandaag de nieuwe Defender willen onthullen. Het is 30 april en dat is de dag waarop de eerste generatie Defender het levenslicht zag, in 1948. Maar het nieuwe model is nog niet helemaal klaar. 

Land Rover maakt bekend dat de laatste testfase van de nieuwe Defender is ingegaan. Het merk zet de puntjes op de i in een natuurpark in Kenia, waar de auto door rivieren waadt en zware lasten vervoert in uitdagende terreinomstandigheden. Land Rover wil er zeker van zijn dat het model in de meest extreme situaties presteert en dat is misschien wel de reden dat we niet vandaag al de nieuwe generatie van de terreinauto te zien krijgen.

De Defender heeft inmiddels meer dan 1,2 miljoen testkilometers achter de rug. Het merk sleepte de testmodellen naar alle uithoeken van de wereld. Van de Nürburgring in Duitsland tot de modderige wegen in het Verenigd Koninkrijk en van de rotspaden van Moab in Utah tot de zandduinen van Dubai.

De nieuwe Defender wordt later dit jaar gepresenteerd. Hoewel de terreinwagen in Engeland is ontwikkeld, wordt hij niet daar gebouwd. De nieuwe fabriek van Jaguar Land Rover in Slowakije is aangewezen als productielocatie van het nieuwe model.