Maserati werkt tóch aan een opvolger van de GranTurismo en GranCabrio. Dat heeft het merk bekend gemaakt bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers.

Lang leek het erop dat erg geen nieuwe GranTurismo komt, maar Maserati kondigt nu tóch een nieuwe generatie aan. De huidige editie van de sportwagen loopt op zijn laatste benen en verdwijnt binnenkort uit de showroom, maar we hoeven niet lang zonder sportauto van het Italiaanse merk te zitten.

De nieuwe GranTurismo staat voor 2021 op de planning, de daarop gebaseerde GranCabrio verschijnt een jaar later. Beide modellen komen ook als volledig elektrische auto. Maserati kondigde eerder al aan dat het een nieuw platform ontwikkelt dat geschikt is voor elektrische aandrijving. Maserati werkt aan een 800 Volt-systeem met drie elektromotoren, waarmee een 0-100 km/u-acceleratie in minder dan 3 seconden mogelijk is.

De nieuwe GranTurismo en GranCabrio komen naast de al eerder aangekondigde compacte sportauto op de markt. Dit nieuwe model, waarvan het studiemodel Alfieri als uitgangspunt dient, kun je zien als het kleine broertje van de GranTurismo en krijgen we volgend jaar voor het eerst te zien. Het is de eerste Maserati op het nieuwe platform en dus ook de eerste volledig elektrische auto met de beroemde drietand op de neus.

Vernieuwd productplan Maserati