Maserati heeft bekend gemaakt dat zijn nieuwe, middelgrote SUV over ongeveer 2 jaar wordt gepresenteerd. Er komt ook een volledig elektrische versie van het nieuwe model.

Vorig jaar kondigde Maserati de nieuwe SUV voor het eerst aan. Een kleiner model, dat onder de Levante wordt gepositioneerd, moet het exclusieve merk voor meer mensen bereikbaar maken. Maserati maakt nu bekend, bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers, dat de SUV als onderdeel van een groot productplan (afbeelding 2) in 2021 wordt gepresenteerd.

Elke nieuwe Maserati die vanaf nu wordt ontwikkeld krijgt volledig elektrische aandrijving, dus ook de nieuwe SUV. Daarnaast zullen er ook benzinemotoren beschikbaar zijn, maar welke is nog niet bekend. Het is mogelijk dat de SUV zijn techniek deelt met de Stelvio van zustermerk Alfa Romeo, maar waarschijnlijker is dat de auto gebruik maakt van een volledige nieuwe voertuigbasis. Maserati maakte eerder al bekend dat het werkt aan een volledig nieuw platform, dat geschikt is voor elektrische aandrijving. De nieuwe compacte sportauto van het merk, die volgend jaar wordt gepresenteerd, is het eerste model op de nieuwe bodemplaat.

Maserati toonde bij de aankondiging van de SUV in 2018 al een voorproefje (afbeelding 1), waarop te zien is dat het model ontwerptrekjes heeft van het fraaie Alfieri studiemodel uit 2014.

Vernieuwd productplan Maserati