BMW 225xe

Na de 530e krijgt ook de BMW 225xe een nieuwe, krachtigere accu. Daardoor neemt het elektrische rijbereik van de plug-in hybride toe en het brandstofverbruik (dus) af.

Meer elektrische kilometers betekent minder kilometers op de brandstofmotor en dus een lager verbruik. Dat is het idee achter de nieuwe 10 kWh-accu die het merk introduceert in de 225xe. Volgens BMW komt de 225xe 25 procent verder op de nieuwe accu, het elektrische rijbereik is nu 57 kilometer. Het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot gaan met 15 procent omlaag, omdat er nu in theorie minder kilometers afgelegd hoeven te worden op de brandstofmotor. Het nieuwe verbruikscijfer is 1,9 l/100 km (1 op 52,6).

Voorheen moest de plug-in hybride MPV het doen met een capaciteit van 7,7 kWh. De afmetingen van de batterij blijven gelijk, dus de bagageruimte wordt niet verder ingeperkt.

Naast de verbeterde accu heeft BMW de efficiëntie van het hybridesysteem verbeterd, waardoor er minder energie verloren gaat. Omdat de elektromotor de achterwielen aandrijft en de brandstofmotor de voorwielen, heeft de MPV vierwielaandrijving als beide motoren in werking zijn. Of de prijzen van de 224 pk sterke hybrideversie wijzigingen is nog niet bekend.