Mercedes-Benz maakt van de V-Klasse een elektrische auto en noemt hem EQV. Het rijbereik is 405 kilometer en er is plaats voor maximaal acht personen.

Mercedes-Benz presenteert de EQV, de volledig elektrisch aangedreven variant van de V-Klasse. Bij de vooras is een 150 kW (204 pk) en 362 sterke elektromotor gemonteerd, die is gekoppeld aan een 90 kWh accupakket. Dat is in de bodem van de auto weggewerkt, zodat er geen interieurruimte wordt opgesnoept.

Mercedes-Benz belooft een rijbereik van 405 kilometer. Volledig opladen duurt met een 11kW oplaadpunt iets minder dan 10 uur en er kan ook met een 110 kW-snellader in ongeveer drie kwartier voor 80 procent worden ‘bijgetankt’. Met slimme rijstanden en handige functies in het navigatiesysteem wordt de batterij-inhoud optimaal benut. De topsnelheid van de elektrische personenbus is 160 km/u, maar het spreekt voor zich dat het rijden op hoge snelheid de actieradius niet bevordert.

De elektrische V-Klasse is aan de buitenkant te herkennen de hoogglans zwarte accenten in de grille, de EQ-badges, de specifieke wielen en natuurlijk het laadklepje in de voorbumper. Het interieur, waar maximaal acht personen plaats kunnen nemen, is aangekleed met rosegoudkleurige accenten.

Mercedes-Benz presenteert de EQV op de autoshow van Frankfurt volgende maand. Het nieuwe model komt in de loop van volgend jaar naar Nederland. De prijzen zijn nog niet bekend.