Donkervoort presenteert opnieuw een feesteditie van de D8 GTO. Dit keer staat de zeventigste verjaardag van oprichter Joop Donkervoort centraal. Meer vermogen en minder gewicht zijn de belangrijkste ingrediënten van de D8 GTO-JD70.

Het Nederlandse sportautomerk Donkervoort presenteert de D8 GTO-JD70. Het is de tweede verjaardagseditie in korte tijd, na de D8 GTO-40 ter ere van het veertigjarig bestaan van het merk. Met de D8 GTO-JD70 viert het merk de zeventigste verjaardag van oprichter Joop Donkervoort. De oplage van de speciale uitvoering is daarom beperkt tot, jawel, zeventig exemplaren.

Donkervoort laat nog weinig los over de D8 GTO-JD70. Het merk maakt melding van ‘meer vermogen’ voor de 2.5 vijfcilindermotor en een gewicht dat minder is dan de 700 kilogram die de basisversie weegt. Prestatiecijfers krijgen we dan ook pas ook in een later stadium te horen.

Wat wél bekend is, is de prijs. Die bedraagt 163.636,36 euro, exclusief belastingen. De productie van de D8 GTO-JD70 begint volgend jaar en loopt door tot 2021. Een exemplaar reserveren kan vanaf nu.