Mercedes-Benz Citan

Mercedes-Benz werkt aan een nieuwe generatie van zijn compacte bedrijfswagen Citan. Het merk slaat hiervoor wederom de handen ineen met Renault.

De volgende generatie Mercedes-Benz Citan is onderweg. Het merk geeft de samenwerking met Renault een vervolg, dat een eigen versie van de nieuwe bedrijfswagen als Kangoo op de markt zal brengen. Anders dan de vorige keer is het Duitse merk vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van het nieuwe model. Daardoor zal de nieuwe Citan, meer dan het huidige model, herkenbaar zijn als Mercedes-Benz en unieke uiterlijke kenmerken hebben. 

Mercedes-Benz kondigt ook aan dat de volgende generatie Citan in een volledig elektrisch aangedreven uitvoering op de markt komt. De compacte bestelwagen is niet de eerste elektrische bedrijfsauto van het merk, ook van de Vito en Sprinter zijn er uitvoeringen zonder brandstofmotor.

Wanneer de nieuwe bestelwagen wordt gepresenteerd is nog niet bekend. We verwachten dat de tweede generatie van de Citan in de loop van volgend jaar te koop zal zijn in Nederland.