Mercedes-Benz presenteert de nieuwe GLE Coupé. Er staat meteen 435 pk sterke GLE 53 AMG-versie klaar.

Op basis van de nieuwe GLE komt Mercedes-Benz met een Coupé-uitvoering. Zo’n beetje alles boven de portiergrepen is opnieuw vormgegeven: de vooruit staat schuiner, de daklijn loopt vloeiend af en de achterkant is opnieuw vormgegeven, in de stijl van andere coupés van Mercedes-Benz. Maar ook het onderste gedeelte is anders, al zie je dat op het eerste gezicht niet. De wielbasis is bijvoorbeeld 6 centimeter korter, maar wel twee 2 centimeter langer dan bij de voorgaande GLE Coupé.

Het interieur biedt dus iets meer zitruimte dan voorheen, ook omdat de auto (marginaal) breder is geworden. De kofferbak heeft een inhoud van 655 liter. Het dashboard inclusief de twee 12,3 inch grote beeldschermen is overgenomen uit de reguliere GLE. Er zijn wel enkele unieke elementen, zoals de sportstoelen en het met lederlook overtrokken bovenste deel van het dashboard.

Mercedes-Benz biedt de GLE bij de verkoopstart in het voorjaar van 2020 aan met drie verschillende motoren. De enige benzinemotor is meteen een imposante, een 435 pk sterke zescilinder met met mild-hybrid-techniek. Mercedes-Benz plakt op deze uitvoering het AMG 53-label, met de bijbehorende aankleding (foto 5). De twee beschikbare diesels zijn ook zescilinders, de 350 d heeft 272 pk, de 400 d 330 pk.

Mercedes-Benz presenteert de GLE Coupé volgende maand op de IAA in Frankfurt voor het eerst aan het publiek. De prijzen worden in aanloop naar de marktintroductie bekend gemaakt.