De Seat Tarraco krijgt een stekker. De PHEV-uitvoering is meteen de krachtigste en snelste uitvoering die je kunt krijgen van de SUV.

Seat presenteert zijn eerste plug-in hybride. Topmodel Tarraco dient als basis en de nieuwe PHEV-uitvoering is met 245 pk vermogen en 400 Nm direct de snelste uitvoering die je kunt krijgen. Sterker nog, op de Leon Cupra-modellen na is de Tarraco PHEV de krachtigste Seat van dit moment.

De basis van de hybride aandrijftechniek wordt gevormd door een 1.4 TSI-motor met 150 pk. De Tarraco kan ‘meer dan 50 kilometer’ volledig elektrische rijden op de 85 kW sterke elektromotor, die wordt gevoed door een 13 kWh accupakket. Seat geeft een gecombineerde CO2-uitstoot op van ‘minder dan 50 g/km’, het verbruik is nog niet bekend. De prestatiecijfers zijn dan wel: van 0 naar 100 km/u kan in 7,4 seconden gebeurd zijn en de topsnelheid is 217 km/u.

FR-uitmonstering

Bij een snelle uitvoering hoort een passende aankleding en daarom presenteert Seat tegelijkertijd met de stekkerhybride de FR-uitvoering. Sportieve elementen, zoals een dakspoiler, een specifieke grille, verbrede wielkasten en 19 inch lichtmetalen wielen, zijn present. Binnenin is de FR-uitvoering aangekleed met aluminium pedalen en sportstoelen. Seat gaat de nieuwe uitvoering ook in combinatie met andere motoren leveren.

Seat start in de loop van volgend jaar met de levering van de Tarraco PHEV. De prijzen zijn nog niet bekend.