Net als de andere compacte modellen van Mercedes-Benz krijgt de GLB, de nieuwe compacte SUV van het merk, een AMG-behandeling. Met 306 pk en (optioneel) zeven zitplaatsen biedt de GLB een bijzondere combinatie van eigenschappen.

Mercedes-AMG presenteert de GLB 35 4Matic. Het nog jonge 35-label is voor sportieve uitvoeringen met de 306 pk sterke 2.0 viercilindermotor als basis. De GLB sprint met deze 400 Nm krachtige motor in 5,2 seconden van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid is zoals gebruikelijk begrensd op 250 km/u. Bijzonder is dat ook de AMG-versie met twee extra stoelen achterin is te bestellen, waardoor de snelle SUV een zevenzitter wordt.

De GLB is uitgerust met achttraps automatische versnellingsbak met dubbele koppeling. Mercedes-AMG heeft een Race Start-functie ingebouwd, waarbij het stationair toerental wordt verhoogd en de schakelmomenten zijn geoptimaliseerd om de acceleratie zo snel mogelijk te maken, met zo min mogelijk gripverlies. Dat laatste wordt door de 4Matic vierwielaandrijving zoveel mogelijk beperkt. Ten opzichte van de reguliere GLB heeft de AMG 35-versie een sportonderstel, dat optioneel is op te waarderen met adaptieve dempers. Middels vijf verschillende rijstanden kunnen de verschillende parameters naar eigen smaak worden ingesteld.

Uiteraard hoort bij een AMG ook een sportieve uitstraling. Niet meer weg te denken van moderne AMG-modellen is de grote grille met verticale spijlen, maar ook dikkere bumpers, specifieke wielen en interieurverfraaiingen horen erbij.  

Mercedes-AMG presenteert de GLB 35 4Matic op de autoshow van Frankfurt. Wanneer de sportieve uitvoering leverbaar wordt is nog niet bekend, net als de prijzen.