De auto die aan de basis staat van het merk Land Rover komt in heel nieuw jasje. De nieuwe Defender wordt op 10 september gepresenteerd.

Land Rover bevestigt dat de nieuwe Defender op 10 september op de autoshow van Frankfurt wordt gepresenteerd. De auto is letterlijk op weg naar de Duitse stad, want een van de eerste exemplaren die het merk heeft geproduceerd is in Kazachstan gestart aan een grote tocht naar Frankfurt.

De nieuwe generatie Land Rover is compleet nieuw. Het ontwerp heeft enkele klassieke kenmerken en natuurlijk is de vorm herkenbaar, maar er is geen plaatwerkdeel gelijk. Op de plaagfoto die Land Rover vrijgeeft van een met modder besmeurde grille, is overigens nog weinig te zien. Eerder bracht het merk al foto's naar buiten van gecamoufleerde auto's (afbeeldingen 2, 3 en 4).

De techniek is compleet vernieuwd. De oude Defender, die begin 2016 al uit productie ging, was technisch niet meer bij de tijd. De nieuwe motoren komen uit andere Land Rover-modellen en zijn voorzien van mild-hybridtechniek. Dankzij de nieuwste intotainmentsnufjes en intelligente 4x4-systemen is de nieuwe Defender lichtjaren moderner dan het klassieke model.