De Porsche Macan is weer te bestellen in de topuitvoering Turbo. Het gefacelifte model beschikt over een nieuwe motor die 40 pk krachtiger is dan de oude.

Over een maand showt Porsche op de IAA-autoshow in Frankfurt de vernieuwde Porsche Macan Turbo. Nu al gaan de orderboeken open en kun jij het topmodel bestellen. Als je dat nu doet krijg je 'em vanaf eind oktober afgeleverd. De Turbo-uitvoering krijgt flink wat nieuwe techniek mee. 

Zo wordt de 3,6 liter motor vervangen door de 2.9 V6-turbokrachtbron die we kennen uit de Cayenne en Panamera. Ondanks 20 procent minder cilinderinhoud kan deze 40 extra paardenkrachten produceren, 440 pk op z'n top. Tussen 1.800 en 5.600 tpm is het maximale koppel van 550 Nm beschikbaar. Standaard rust Porsche de Macan Turbo uit met 7-traps PDK-transmissie en het vierwielaandrijvingssysteem Porsche Traction Management. De vernieuwde Macan Turbo kan zo binnen 4,3 seconden vanuit stilstand de 100 km/u aantikken.

Een van de andere nieuwtjes is het remsysteem Porsche Surface Coated Brake - ook te bestellen voor de andere Macan-uitvoeringen. Deze glanzende remschijven met witte remklauwen dragen niet alleen bij aan het sneller tot stilstand brengen van de compacte SUV, ze slijten ook minder snel en produceren minder stof. PSCB wordt standaard geleverd op de Macan Turbo. 

Porsche Macan Turbo

Je herkent het topmodel van de Macan-reeks aan de drie grote luchtinlaten vooraan, de led-koplampen met Porsche Dynamic Light System, de 20 inch lichtmetalen wielen met Turbo-design, Sport Design-dorpels en -buitenspiegels in de kleur van de carrosserie, een sportuitlaatsysteem met chroomkleurige eindstukken en de vaste achterspoiler met twee vleugels. 

Naast de uitgebreide standaarduitrusting zijn vele opties beschikbaar, waaronder de nieuwe file-assistent met adaptieve cruise control. Nog meer power - voor een topsnelheid van 270 km/u - krijg je met het Sport Chrono-pakket. Een andere optie is Porsche Torque Vectoring Plus. Standaard heeft de Porsche Macan Turbo een vanafprijs van 136.300 euro.