Toyota brengt een bedrijfswagenversie van de RAV4 op de markt. De grijs-kentekenversie heeft achter de voorstoelen een tussenschot met een vlakke laadvloer. Het is de eerste bedrijfswagen van het merk die als hybride is te verkrijgen.

De Toyota RAV4 is vanaf nu als bedrijfswagen te bestellen. Daarvoor heeft het merk de achterbank van de SUV verwijderd en een tussenschot met raam achter de voorstoelen geplaatst. De wand is aan de cabinekant bekleed en zit verstelling van de voorstoelen en de gordijnairbags niet in de weg.

Bijna alle achterste ramen zijn vervangen door zwarte panelen, die eventueel ook in de kleur van de carrosserie kunnen worden uitgevoerd. Het raam van het portier rechtsachter is voorzien van zwarte folie, waardoor je nog wel van binnen naar buiten kunt kijken. De inhoud van de laadruimte is 1.900 liter.

Toyota levert de RAV4 Van met 175 pk 2.0 benzinemotor, met handbak of automaat. Die eerste is de versie die je moet hebben als je vaak met een zware aanhanger op pad gaat. De handgeschakelde RAV4 2.0 kan maximaal 2.000 kilogram trekken, de automaatversie 500 kilo minder. De hybride-uitvoering met 2.5 benzinemotor heeft 218 pk en kan in combinatie met vierwielaandrijving 1.650 kilo trekken.

De RAV4 Van is leverbaar in de uitvoeringen Comfort, Active, Dynamic en Executive. De prijzen, exclusief btw en BPM, beginnen bij 26.995 euro voor de RAV4 2.0 met voorwielaandrijving en handgeschakelde versnellingsbak.