Jaguar geeft de F-Type voor de tweede keer een opfrisbeurt. Dit keer zijn de uiterlijke wijzigingen behoorlijk opvallend, maar ook binnenin en onder de motorkap is er nieuws te melden.

De vernieuwde Jaguar F-Type herken je direct aan de nieuwe, grotere grille, die aan weerszijden wordt gemarkeerd door nieuwe led-koplampen. Ook de bumper en de motorkap zijn hertekend, waardoor er, als je de auto recht van voren bekijkt, een heel nieuw model lijkt te staan. Aan de zijkant en achterkant veranderde er niets, op een nieuwe lichtsignatuur van de achterlichten na.

Het dashboard heeft nu een digitaal instrumentenpaneel van 12,3 inch groot en het centrale scherm is vergroot naar 10 inch. Het infomediasysteem ondersteunt voortaan Apple CarPlay en kan draadloos worden voorzien van updates. Nieuwe afwerkingsdetails en bekledingen zijn de overige wijzigingen binnenin.

Het motoraanbod van de F-Type gaat op de schop. De 3.0 V6-motor voldoet niet meer aan de nieuwste emissie-eisen en moet daarom het veld ruimen. Blijven over de 300 pk sterke 2.0 viercilindermotor en de V8, waarvan naast de 575 pk sterke topversie ook een nieuwe variant met 450 pk komt.

Jaguar start begin volgend jaar met de levering van het vernieuwde model, de prijzen beginnen bij 91.300 euro. Het eerste jaar na de introductie levert het merk de de F-Type ook als First Edition, met grijze accenten aan de buitenkant en een caramelbruin of rood interieur.