Schets Mercedes-Benz GLA

Mercedes-Benz geeft een schets vrij van de nieuwe GLA. Over 2 dagen volgt de volledige presentatie.

De nieuwe Mercedes-Benz GLA staat op het punt om onthuld te worden. Op 11 december presenteert het merk de tweede editie van de compacte SUV. Op de tekening die Mercedes-Benz nu vrijgeeft kunnen we alvast zien wat we ongeveer mogen verwachten. Het nieuwe ontwerp borduurt sterk voort op dat van de huidige GLA, vermengd met trekjes van de nieuwe A en B-Klasse.

Het nieuwe model zal in alle richtingen iets groeien, maar niet teveel. De GLA moet namelijk niet teveel overlap krijgen met de onlangs aan het assortiment toegevoegde GLB. Mercedes-Benz belooft in ieder geval ‘meer karakter, meer ruimte en meer veiligheid’ voor de nieuwe GLA. De SUV krijgt alle moderne rijhulpsystemen uit de A-Klasse, net als de nieuwste versie van het MBUX infomediasysteem.

Ook voor het motoraanbod moeten we naar de A-Klasse kijken. 1.3 en 2.0 benzinemotoren en 1.5 en 2.0 diesels zorgen voor de aandrijving. Verder staat er een plug-in hybrideversie op het programma, maar het is niet bekend of die meteen bij de verkoopstart beschikbaar zal zijn.