Jaguar I-Pace

Jaguar voorziet de I-Pace van een software-update, waarmee het rijbereik in de praktijk met 8 procent zou moeten toenemen. De theoretische waarde van 470 kilometer blijft namelijk hetzelfde.

Jaguar voorziet de I-Pace van nieuwe software. Ook bestaande auto’s kunnen worden voorzien van de update, die gratis is op te halen bij de dealer. Met de nieuwe software wordt het elektrische rijbereik volgens Jaguar met 8 procent vergroot. In de praktijk dan, want de theoretische actieradius van 470 kilometer blijft gewoon staan.

Met de nieuwe software wordt de afgifte van het koppel in de Eco-stand geoptimaliseerd, waardoor het bereik in deze rijmodus toeneemt. Ook sluiten de actieve lamellen in de grille vaker, wat zorgt voor een betere aerodynamica. Verder opereren de batterijen op een lagere netspanning en wordt er meer energie teruggewonnen bij het remmen.

Een ander voordeel van de update is dat de resterende actieradius nauwkeurig wordt berekend door de boordcomputer. Daarnaast is de I-Pace meteen voorbereid op toekomstige updates, die via een wifiverbinding gedownload kunnen worden. Eigenaren hoeven dan niet meer naar de dealer.