Met de onthulling van de GLA is het nieuwe assortiment van compacte auto’s van Mercedes-Benz compleet. De kleinste SUV van het merk is opgewaardeerd met meer ruimte, moderne infomediasystemen en de nieuwste rijhulpjes.

Mercedes-Benz presenteert de nieuwe GLA. De SUV is meer dan 10 centimeter hoger dan zijn voorganger, waardoor passagiers meer hoofdruimte hebben. En hoewel de SUV korter is geworden, zijn zowel de beenruimte achterin als de kofferbak gegroeid. De nieuwe GLA slikt 435 liter bagage, 14 liter meer dan voorheen.

Mercedes-Benz voorziet het model van de nieuwste rijhulpjes, waaronder semi-autonome rijsystemen die de auto automatisch laten wisselen van rijbaan. Op basis van gps-data en verkeersborden kan de auto de juiste snelheid aanhouden. Nieuw is de uitstapbeveiliging, waarmee de bestuurder wordt geattendeerd op passerend verkeer bij het openen van de deur. Een handige functie is ook de wasstraatknop, waarmee de ramen worden gesloten, diverse sensoren gedeactiveerd en de spiegels ingeklapt. Net als de andere compacte modellen van Mercedes-Benz heeft de GLA een dashboard met twee beeldschermen, die afhankelijk van de gekozen uitvoering 7 of 10,25 inch groot zijn – of een combinatie daarvan.

De nieuwe GLA is bij de verkoopstart, in het voorjaar van 2020, leverbaar met twee verschillende benzinemotoren. Meer versies volgen later in het jaar. De GLA 200 met 163 pk sterke 1.3 benzinemotor is het instapmodel, aan de bovenkant van het assortiment staat de 35 AMG met 306 pk. Vierwielaandrijving is op de krachtigste uitvoering standaard, maar komt later ook voor andere versies beschikbaar. De GLA is bovendien leverbaar met offroad-pakket, met daarin een terreinverlichtingsfunctie, een offroad-rijstand en een afdaalassistent.

De prijzen van de nieuwe GLA zijn nog niet bekend.