Het assortiment van de Porsche Macan is weer compleet met de vernieuwing van de GTS-uitvoering. Die krijgt er als bonus 20 pk vermogen bij.

In de zomer van vorig jaar presenteerde Porsche de vernieuwde Macan al, maar de GTS-uitvoering is nu pas aan de beurt. Porsche beloont het wachten met 20 pk extra vermogen en 20 Nm meer koppel. De op een na snelste Macan, de Turbo-uitvoering blijft het topmodel, heeft nu 380 pk en 520 Nm en accelereert na de vernieuwingsronde enkele tienden van een seconde sneller van 0 naar 100 km/u, in 4,9 seconden. Met het optionele Sport Chrono-pakket gaat daar nog eens 0,2 seconde vanaf. De topsnelheid ligt 5 km/u hoger op 261 km/u.

De uiterlijke wijzigingen die op de andere versies zijn doorgevoerd worden ook op de GTS-toegepast, waarvan de meest opvallende de doorlopende lichtbalk aan de achterkant is. Net als voorheen is de sportieve uitvoering aangekleed met hoogglans zwarte accenten, specifieke stootlijsten en 20 inch RS Spyder Design-wielen.

De vernieuwde Macan GTS is vanaf nu te bestellen in Nederland, voor minimaal 120.400 euro. De leveringen beginnen in maart 2020.