Skoda heeft de prijzen vastgesteld van de Superb iV, de nieuwe plug-in hybride-uitvoering van de zakelijke middenklasser. Het merk vraagt er minimaal 42.450 euro voor.

De nieuwe Superb iV is de eerste stekkerhybride van Skoda en staat in januari bij de Nederlandse dealers. Het model is verkrijgbaar als hatchback vanaf 42.450 euro en als ruime Combi voor minimaal 43.450 euro.

De Superb iV wordt geleverd als Business Edition en als Sportline Business. De standaarduitrusting omvat onder meer led-koplampen, een infomediasysteem met een wifi-hotspot en navigatiefuncties, een draadloze smartphonelader, airconditioning met twee klimaatzones en cruise control. De Sportline Business-uitvoering is aanvullend uitgerust met 18 inch lichtmetalen velgen, slimme led-matrix-koplampen, een digitaal instrumentarium, een sportonderstel en sportstoelen met alcantarabekleding.

De eerste plug-in hybride van Skoda heeft een 1.4 TSI benzinemotor, die is gekoppeld aan een 85 kW sterke elektromotor en een zestraps automaat. De Superb iV heeft een systeemvermogen van 218 pk en kan over een afstand van maximaal 55 kilometer elektrisch rijden.