Ford neemt de stekkerhybrides van de Transit en Tourneo Custom stapsgewijs in de verkoop. De vanafprijzen zijn nu bekend.

Ford opent de orderboeken van de Transit en Tourneo Custom Plug-in Hybrid. Als eerste biedt Ford Nederland een selecte groep fleetklanten de gelegenheid kennis te maken met de stekkerhybrides. In de loop van 2020 zullen de modellen bij alle Ford Transit Centra te bestellen zijn. 

Transit Plug-in Hybrid

De bestelwagen Ford Transit Custom Plug-in Hybrid is in L1H1 Trend-uitvoering verkrijgbaar vanaf 41.250 euro exclusief btw en BPM. Het laadvermogen bedraagt 1.130 kg en het laadvolume is ongewijzigd ten opzichte van de andere Transit-uitvoeringen: 6,0 m3. De negenpersoonsuitvoering Transit Kombi L1H1 wordt in de prijslijst gezet vanaf 43.750 euro. 

Ford Transit Custom Plug-in Hybrid

Standaard krijgt het Trend-uitrustingsniveau van de Transit cruise control, airco, elektrisch verstel- en verwarmbare buitenspiegels, een lederen stuurwiel en parkeersensoren voor en achter. De Custom heeft bovendien een elektrisch verwarmbare voorruit, stoelverwarming, alarm, DAB-radio en audiosysteem met 4,2 inch display. 

Tourneo Custom Plug-in Hybrid

De prijzen van de Tourneo Custom-stekkerhybride beginnen bij 53.300 euro. De achtzitter heeft identieke afmetingen en een stoelconfiguratie als de 2.0 EcoBlue-dieseluitvoering. Naar wens is het model ook in conference-opstelling leverbaar. In luxe Titanium-uitvoering behoren een lederen bekleding, het Ford Sync 3-multimediasysteem met 8 inch touchscreen, spraakbesturing, acht USB-aansluitingen en uitgebreide connectiviteit tot de standaarduitrusting. De Ford-stekkerhybrides worden in drie uitrustingsniveaus leverbaar. 

Gebruikskosten

De hybride Ford-bedrijfswagens zijn ook voorzien van een FordPass Connect on-board modem met functies om het brandstofverbruik zo laag mogelijk te krijgen. Dankzij geofencing zorgt het modem bij het betreden van een milieuzone voor automatische omschakeling naar volledig elektrisch rijden. In combinatie met de FordPass Pro-app is op afstand de laadstatus van het voertuig te controleren. 

Verder stelt Ford dat uit praktijktests is gebleken dat de stekkerhybrides een aantrekkelijke Total Cost of Ownership kennen. De verbruikskosten over een periode van 3 jaar of 150.000 km zouden lager liggen dan die van een vergelijkbare diesel. Op het accupakket verstrekt Ford de garantie van 8 jaar of 160.000 te rijden kilometers.