Ford maakt de prijzen bekend van de nieuwe stekkerhybride-uitvoering van zijn middelgrote bedrijfswagen en de personenwagenversie daarvan. De Transit Custom en Tourneo Custum Plug-in Hybrid zijn vanaf nu te bestellen.

Ford voegt een interessante nieuwe motorversie toe aan het assortiment van de Transit Custom en de personwagenuitvoering Tourneo Custom: een stekkerhybride met 1.0 EcoBoost benzinemotor als basis. De vanafprijs bedraagt 41.250 euro, exclusief belastingen.

Ford levert de Transit Custom plug-in Hybrid in twee uitvoeringen, als bestelwagen en Kombi met negen zitplaatsen. Beide carrosserievarianten zijn uitgevoerd in de basismaten, verlengde en verhoogde versies zijn vooralsnog niet beschikbaar. De standaarduitrusting van de hybride-uitvoering omvat onder andere cruise control, airconditioning, parkeersensoren voor en achter, een elektrisch verwarmbare voorruit, stoelverwarming, een alarm en een audiosysteem met 4,2 inch kleurenscherm.

De luxe personenwagenuitvoering van de Transit, de Tourneo Custom, is er als Plug-in Hybrid in een complete uitvoering met acht zitplaatsen. Naast de genoemde voorzieningen van de Transit Custom is de Tourneo Custom voorzien van een luxer afgewerkt in- en exterieur en een uitgebreid multimediasysteem met 8 inch aanraakscherm.

De stekkerhybrides kunnen over een afstand van 53 tot 56 kilometer volledig elektrisch rijden en in drie uur worden opgeladen via een regulier oplaadpunt. Ford geeft een verbruik op van het in het gunstigste geval 2,7 l/100 km (1 op 37).

Prijzen Ford Transit Custom en Tourneo Custom Plug-in Hybrid*
Transit Custom Bestel L1H1 € 41.250
  Kombi L1H1 € 43.750
Tourneo Custom   € 53.300

* genoemde prijzen zijn exclusief btw en BPM