Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé hybride

Mercedes-AMG heeft in een eindejaarsvideo een hint gegeven naar de toekomstige hybride-uitvoering van de GT 4-Door Coupé. Wordt de meer dan 800 pk sterke hybride aandrijflijn uit de GT Concept dan toch nog waarheid?

Een superhybride van de Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé… Dat is waar het merk naar hint in een eindejaarsvideo waarin alle medewerkers worden bedankt voor hun inzet. Aan het eind van het filmpje is kort een gecamoufleerde uitvoering van de AMG GT 4-Door Coupé te zien (afbeelding), die met een zoevend geluid wegrijdt. Met de begeleidende tekst ‘The future of performance’ maakt het merk het nog wat spannender.

Hoewel Mercedes-AMG verder nog weinig informatie vrijgeeft, gaat het waarschijnlijk om een krachtige plug-in hybride die over een korte afstand volledig elektrisch kan rijden. Het studiemodel dat in 2017 vooraf ging aan de onthulling van de 4-Door Coupé, de GT Concept, heeft al zo’n aandrijflijn aan boord. In die concept car wordt de 4.0 V8-motor uit de 63 AMG-uitvoering als basis gebruikt. Het gecombineerde vermogen van de achtcilinder en de bij de achteras geplaatste elektromotor is maar lieft 805 pk.

Als de specificaties van de productieversie ook maar een beetje in de buurt komen, dan kroont de hybride GT zich meteen tot nieuw topmodel. Op dit moment is de krachtigste uitvoering namelijk de 63 S met 639 pk.