Mercedes-Benz stelt de vernieuwde V-Klasse voor. Belangrijk nieuws is de komst van een nieuwe dieselmotor aan de bovenkant van het assortiment. Misschien nog wel belangrijker: er komt binnenkort ook een volledig elektrische versie.

Je moet goed kijken, want Mercedes-Benz heeft bij het vernieuwen van de V-Klasse alleen een dun penseel gebruikt. De uiterlijke wijzigingen beperken zich tot een vernieuwde bumper, waarin de drie luchtinlaten zijn samengesmolten tot een groot exemplaar. Voor de sportieve AMG-Line zijn er specifieke wijzigingen, zoals een vernieuwde grille met talloze chromen elementen. Nieuwe wieldesigns en kleuren zijn ook onderdeel van het korte lijstje met vernieuwingen.

In het interieur herken je de vernieuwde V-Klasse aan de nieuwe ventilatieroosters,  knoppenclusters, kleuren en afwerkingen. Optioneel levert Mercedes-Benz achterin vernieuwde massagestoelen, die hetzelfde comfort bieden als de luxe zetels van het topmodel S-Klasse.

Nieuwe dieselversie

Mercedes-Benz introduceert een nieuwe viercilinder dieselmotor met SCR-katalysator. De zogenaamde OM 654-motor stoot minder schadelijke deeltjes uit dan de oude dieselkrachtbron. Mercedes-Benz past de nieuwe motor toe in de V 250 d (190 pk) en V 300 d (239 pk). Die laatste versie komt aan de bovenkant van het dieselassortiment. Op het gebied van versnellingsbakken is er belangrijk nieuws, de oude zeventraps automaat maakt plaats voor de nieuwe 9G-Tronic van Mercedes-Benz.

Bij de onthulling van de vernieuwde V-Klasse heeft Mercedes-Benz bekend gemaakt dat er binnenkort ook een elektrische versie komt. De onthulling daarvan vindt later dit jaar plaats. De versies met brandstofmotoren zijn vanaf maart te bestellen, in juni beginnen de leveringen. De Nederlandse prijzen worden binnenkort bekend gemaakt.