De prijs was al bekend, maar vanaf nu kun je de Audi e-tron daadwerkelijk configureren en bestellen. De leveringen beginnen binnenkort.

Audi opent de orderboeken voor zijn eerste elektrische productiemodel, de e-tron. De auto is vanaf vandaag te configureren en bestellen, voor minimaal 84.100 euro. Over de eerste 50.000 euro betaal je als zakelijke rijder 4 procent bijtelling.

De e-tron is vooralsnog verkrijgbaar in een uitvoering, de 55 Quattro met 300 kW (407 pk) sterke aandrijflijn en een 95 kWh accupakket. Audi geeft een rijbereik op van 417 kilometer. De e-tron is aan te kleden met losse opties en pakketten, waarmee de uitstraling en uitrusting naar een hoger niveau getild kunnen worden.

Audi levert de e-tron standaard met een zogenaamde Shuttel laadpas, die de eerste twaalf maanden gratis is en die je ook kunt gebruiken om te betalen bij parkeerplaatsen en OV-aanbieders. De pas van Audi werkt bij 80 procent van alle oplaadpunten in Europa. Vanaf 1.550 euro kun je een laadpunt bij je huis laten installeren.