Volkswagen monteert een extra tank onder de Polo TGI en Golf TGI, waardoor het rijbereik op aardgas aanzienlijk wordt vergroot. De Golf krijgt bovendien een nieuwe motor.

Volkswagen vernieuwt de TGI-uitvoeringen van de Polo en Golf. Om met die laatste te beginnen: de 1.4 TSI-motor wordt vervangen door de 1.5 TSI, waardoor het vermogen met 20 pk toeneemt tot 130 pk. Ook rijbereik neemt toe, door de toevoeging van een derde aardgastank kom je met de Golf TGI 80 kilometer verder. De totale actieradius op aardgas is nu 422 kilometer, gemeten volgens de 'realistische' WLTP-methode.

Ook de Polo krijgt een derde tank, goed voor 60 kilometer extra rijbereik op aardgas. De compacte hatchback kan nu 368 kilometer ver rijden. Net als bij de Golf wordt de cilindervormige brandstoftank onder de achterbank geplaatst, waardoor er geen extra bagageruimte verloren gaat.

Volkswagen start binnenkort met de verkoop van de vernieuwde aardgasmodellen. De Nederlandse prijzen van de Polo TGI en Golf TGI zijn nog niet bekend.