De 550 pk sterke V8-motor met supercharger komt naar de Range Rover Velar. Het merk heeft speciaal daarvoor een nieuwe uitvoering ontwikkeld met de naam SVAutobiography Dynamic Edition.

Het nieuwe topmodel van de Range Rover Velar luistert naar de naam SVAutobiography Dynamic Edition. Het merk gaat deze exclusieve uitvoering slechts een jaar bouwen. Het is de eerste en enige Velar met de 550 pk sterke V8 met supercharger, een motor die we kennen uit de snelle SVR-versies van Range Rover. De achtcilinder stelt de Velar in staat om in 4,5 seconden van 0 naar 100 km/u te accelereren, de topsnelheid is 274 km/u.

Om het vermogen in goede banen te leiden en de sportieve capaciteiten naar een hoger niveau te brengen, heeft Land Rover aanpassingen gedaan aan de aandrijfelektronica, de wielophanging, het 4WD-systeem, de remmen en de automatische versnellingsbak. Een nieuwe uitlaat met vlinderkleppen zorgt voor een mooi, sportief geluid en is ruim 7 kilo lichter dan de standaarduitlaat.

Je herkent de Velar SVAutobiography Dynamic Edition aan de voorbumper met grotere luchtinlaten, de side skirts, de specifieke grille, het zwarte dak, de 21 inch wielen en de nieuwe achterbumper met vier uitlaatpijpen. Een bijzonder detail: de Range Rover-letters op de motorkap hebben een geribbelde afwerking. Dat geldt ook voor diverse knoppen in het luxe interieur, dat verder is afgewerkt met dubbelgestikt Windsor-leer dat in vier kleurencombinaties te verkrijgen is.

De Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition is vanaf nu te bestellen voor 171.760 euro.