Polestar 2

Het tweede model van het Zweedse merk Polestar komt eraan. Op 27 februari wordt de volledig elektrisch aangedreven auto onthuld.

Polestar heeft de datum bekend gemaakt waarop het zijn nieuwe model aan de wereld toont. Op 27 februari vindt de onthulling plaats van de Polestar 2, het tweede model van het nog jonge merk.

Polestar komt voort uit Volvo en richt zich op de productie van elektrische modellen. De Polestar 1 is een hybride, de eerste en laatste van het merk. Vanaf de Polestar 2 zijn alle auto’s volledig elektrisch aangedreven en komt er geen verbrandingsmotor meer aan te pas.

De eerste informatie over de auto is al bekend. Het gaat om een compact model, dat aanzienlijk goedkoper wordt dan de gelimiteerde Polestar 1. De auto heeft een rijbereik van zo'n 450 kilometer, zo blijkt uit de teaser die het merk op zijn website heeft gezet.

Polestar kondigt op zijn website ook een volledig nieuw bedieningsconcept aan, waarmee de interactie tussen auto en bestuurder helemaal anders zal zijn. Het merk werkt daarvoor samen met Google, dus ga er maar vanuit dat er veel Google-diensten geïntegreerd zullen zijn in de Polestar 2.