Bugatti viert zijn 110e verjaardag met een speciale editie van de Chiron Sport, 110 Ans Bugatti. De exclusieve uitvoering is een ode aan het land waar het merk zijn thuisbasis heeft.

Bugatti klinkt Italiaans en is dan ook door de Italiaan Ettore Bugatti opgericht, maar hij deed dat in Frankrijk. De plaats Molsheim is al sinds de oprichting de thuisbasis van het merk en daarom brengt Bugatti nu de Chiron Sport 110 Ans uit, als ode aan Frankrijk.

Die vlag is op subtiele (op de spiegelkappen) en minder subtiele (op de gehele onderkant van de achterspoiler) aangebracht. Le Blue-Blanc-Rouge is ook terug te vinden op de tankdop, die bovendien met hand is gepolijst. De Chiron Sport 110 Ans is uitgevoerd in de speciale matte kleur Steel Blue, inclusief de onderdelen die bij de ‘reguliere’ Chiron van chroom zijn. De wielen en uitlaatpijpen zijn met hoogglans zwarte lak afgewerkt.

In het interieur vind je de kleuren van de Franse vlag op de stoelen, die verder bekleed zijn met blauw leder en voorzien zijn van gestikte 110 Ans-logo’s. Op de middentunnel prijkt een zilveren plaquette met de naam van de uitvoering. Bijzonder: zelfs de sleutel is afwerkt met de kleuren van de Franse vlag.

Bugatti bouwt twintig exemplaren van de Chiron Sport 110 Ans. Aan de 8.0 W16-motor is niets gewijzigd, die levert onveranderd het monsterlijke vermogen van 1.500 pk.