Mitsubishi heeft de ASX voor de derde keer in zijn bestaan naar de plastisch chirurg gestuurd. De ingrepen zijn dit keer rigoureus.

De Mitsubishi ASX mag nog even mee en krijgt daarom een update. Het is de derde keer dat de auto wordt vernieuwd, maar nooit eerder gebeurde dat zó grondig. Aan de voorkant herken je de auto niet meer terug, de ASX heeft een compleet nieuwe neus die volgens de laatste designstandaarden van het merk is vormgegeven. Dat wil zeggen: veel chroom, C-vormige elementen en een robuust ogende grille.

Ook aan de achterkant zijn de aanpassingen meteen zichtbaar, maar wel iets minder groot. Nieuwe achterlichten met led-techniek en een nieuw sierelement in de bumper zijn de belangrijkste wijzigingen. Mitsubishi laat het interieur ongemoeid, maar monteert wel een vernieuwd infotainmentsysteem met meer functies en een groter beeldscherm.

De ASX komt naar Nederland met een 2.0 benzinemotor en dat betekent dat de huidige 1.6 verdwijnt. De motor wordt naar keus gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak of een zestraps automaat. Vierwielaandrijving wordt beschikbaar als optie.

Mitsubishi presenteert de vernieuwde ASX op de autosalon van Genève, die volgende maand plaatsvindt, aan het publiek. De SUV komt in het voorjaar naar Nederland, de prijzen zijn nog niet bekend.