Maserati kondigt aan dat de productie van de Alfieri volgend jaar begint. Er staat zowel een coupé als een cabriolet op de planning.

De nieuwe sportauto van Maserati komt in 2020. Het merk heeft aangekondigd dat in het najaar de voorbereidingen starten voor de productie van het nieuwe model. In de eerste helft van volgend jaar rollen de eerste auto’s van de band. Het gaat om de sportauto die door het merk tot nu toe als Alfieri werd aangeduid, maar die naam noemt het merk in de aankondiging niet expliciet. De auto wordt geproduceerd in Modena, op de plek waar al vele sportwagens van Maserati werden geboren.

Maserati kondigde vorig jaar aan dat er van de Alfieri hybride en elektrische versies verschijnen. Met name die laatste belooft spectaculair te worden, met een 800 Volt accusysteem, drie elektromotoren en een beoogde acceleratietijd van 0 tot 100 in 2 seconden.

In 2014 presenteerde het merk al de fraaie Alfieri Concept (foto 2), die als uitgangspunt dient voor het uiteindelijke ontwerp. Naast de coupé komt er ook een Alfieri Cabrio, zo heeft Maserati vorig jaar beloofd.