BMW breidt het aanbod van snelle M-modellen in een keer uit met twee nieuwe versies: de X3 M en X4 M. De SUV’s hebben een vermogen van 480 pk, dat optioneel verhoogd kan worden naar 510 pk.

BMW presenteert de X3 M en X4 M. De nieuwe, sportieve topversies van de middelgrote SUV’s hebben een 3,0 liter zescilinder TwinPower turbomotor, die 480 pk vermogen en 600 Nm koppel levert. Mocht je dat niet genoeg vinden, dan kun je kiezen voor het Competition Pack waarmee er nog eens 30 pk bijkomt. Dan haal je 0,1 seconde van de standaard 0-100 km/u sprinttijd van 4,2 seconden af. Een achttraps automaat verzorgt het schakelwerk.

De M-modellen zijn voorzien van xDrive-vierwielaandrijving, die is aangepast voor de snelste versie. Het meeste koppel wordt naar de achterwielen gestuurd. Uiteraard zijn het onderstel, de remmen en de besturing aangepast. Zo hebben de X3 M en X4 M een sperdifferentieel op de achteras, elektronisch aangestuurde dempers en verstevigingen in de carrosserie. Met de rij-instellingenknop kun je de verschillende systemen scherper afstellen. In de rijstand M Dynamic Modus laat het ESC-systeem in beperkt mate gripverlies toe. Als je echt wilt driften, dan kun je de elektronische beschermengel ook uitschakelen.

De X3 M en X4 M zijn te herkennen aan de M-bumpers en side skirts, de hoogglans zwarte accenten en de 21 inch wielen. De auto is verder op te waarderen met koolstofvezel elementen, die later dit jaar leverbaar worden. BMW heeft het interieur voorzien van diverse rode accenten, M-sportstoelen met verlicht logo en koolstofvezel sierstrips.

De X3 M en X4 M worden in het voorjaar leverbaar in Nederland. De prijzen zijn nog niet bekend.