Land Rover heeft samen met zustermerk Jaguar een nieuwe zescilinder benzinemotor ontwikkeld. De primeur is voor de Range Rover Sport.

Land Rover presenteert een nieuwe 3.0 zescilinder benzinemotor. Deze is voorzien van de nieuwste technieken, waaronder een elektrische compressor die binnen een fractie van een seconde in werking treedt. Hierdoor verloopt de acceleratie soepeler en sneller. Land Rover geeft een 0-100 km/u-tijd van 6,2 seconden op voor Range Rover Sport. Dat model krijgt de primeur en speciaal daarvoor heeft het merk de nieuwe uitvoering HST in het leven geroepen.

De nieuwe zescilindermotor volgt de oude V6 op, die al enige tijd niet meer leverbaar was. Het vermogen van de nieuwe krachtbron is 400 pk, het koppel 550 Nm. Dankzij mild hybrid-techniek, waarbij vrijgekomen energie wordt gebruikt om de brandstofmotor te ondersteunen, blijft het (theoretische) brandstofverbruik beperkt tot 9,3 l/100 km (1 op 10,7).

De nieuwe HST-uitvoering van de Range Rover Sport is te herkennen aan de HST-badges, koolstofvezel accenten en rode remklauwen. Het interieur is verfraaid met speciale stoelbekleding en suède afwerkingsdetails.

Land Rover positioneert de nieuwe motorversie zowel qua vermogen als prijs tussen de viercilinder benzinemotor en de V8 in. Het merk vraagt 139.020 euro voor de Range Rover Sport HST.