Bentley presenteert de Bentayga Speed, het nieuwe topmodel van zijn SUV. Met de tot 635 pk opgewaardeerde 6.0 W12-motor zijn de prestaties indrukwekkend.

Bentley heeft wat extra pk’s gepeuterd uit de 6.0 W12-motor in de Bentayga. In de nieuwe Speed-uitvoering levert de twaalfcilinder 635 pk, 27 meer dan in de reguliere Bentayga W12. De 0-100 km/u sprint legt de Bentayga Speed af in slechts 3,9 seconden en de topsnelheid is 306 km/u. Bentley claimt dat de nieuwe uitvoering van de Bentayga de snelste SUV ter wereld maakt en als je alleen kijkt naar de topsnelheid dan klopt dat. De Speed-versie gaat exact 1 km/u sneller dan zustermodel Lamborghini Urus.

De Bentayga Speed heeft naast een krachtigere motor een sportiever afgesteld onderstel, een opnieuw gekalibreerde sportstand en een aangepast uitlaatsysteem. Je herkent de snelste uitvoering aan de dakspoiler, donkere grille, side skirts, spoilers aan de bumpers en de specifieke 22 inch lichtmetalen wielen. Uiteraard ontbreken de Speed-badges niet.

Voor het eerst levert Bentley alcantara bekleding in een auto. In de Speed-uitvoering zijn de stoelen er deels mee bekleed. Zonder meerprijs levert het merk ook volledig leren bekleding, afgewerkt met stiksels in ruitvorm.

De Nederlandse prijs van de Bentayga Speed is nog niet bekend.